Biologi

om formulering

21. november 2015 af bidany (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg vil høre om der er en venlig shjæl der ud der vil om formulere denne her tekst 

Type 2 diabetes er en af de største sundhedstrusler i Danmark. Ifølge sundhedsstyrelsens tal for epidemiologi var der 286.534 mennesker diagnosticeret med diabetes pr. 31. december 2010, hvilket svarer til cirka 5,2 % af populationen. Indenfor de sidste 10 år er incidensen af diabetikere fordoblet, hvilket synliggør den stigende problemstilling(1).
Problemstillingen omkring incidensen af type 2 diabetes er relevant med henblik på en tidlig og korrekt diagnostik af sygdommen, samt for at mindske risikoen for diabetiske senkomplikationer som fx renopati, nefropati, perifer neuropati, kardiovaskulære komplikationer samt amputation(1).
Ifølge sundhedsstyrelsens anbefalinger foretaget i samråd med Diabetesstyregruppen og øvrige anbefalinger fra World Health Organisation (WHO) og European Association for the Study of Diabetes (EASD), kan analyseparameteren HbA1c anvendes til diagnostik af type 2 diabetes(2). HbA1c er en analyseparameter som angiver den gennemsnitlige glukosekoncentration i blodet i en periode på 8-12 uger. Denne analyseparameter er hidtil blevet anvendt rutinemæssigt til monitorering i forbindelse med behandlingen af diabetes.
På Klinisk Biokemisk Afdeling i Hjørring analyseres HbA1c rutinemæssigt på analyseapparaturet Tosoh Automated Analyzer HLC-723 G7 Glycohemoglobin. Derudover kan HbA1c analyseres på POCT-apparaturet AfinionTM AS100 Analyzer, som er designet til benyttelse i den primære sundhedssektor. I denne sammenhæng er det relevant for vores professionsbachelorprojekt, at lave en evaluering af dette POCT apparatur, herunder vurdere, hvilken betydning det vil have for de kliniske analysesvar og diagnosticering af type 2 diabetes, at anvende AfinionTM AS100 i stedet for analyseapparaturet Tosoh G7 til HbA1c–bestemmelse, hvis AfinionTM AS100 skulle benyttes i den primære sundhedssektor.

på forhånd tak 


Skriv et svar til: om formulering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.