Fysik

Hvordan regnes denne opgave?

22. november 2015 af Kamp1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En candyfloss består af 30 g sukker som skal opvarmes fra 26 grader

Tabellen viser data for det sukker som anvendes

Smeltepunkt 180 grader

Specifik varmekapacitet 1,5 J/(g*K)

Smeltevarme 130 J/g

Vurder hvor lang tid det tager at smelte sukkeret til en candyfloss?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2015 af Heptan

Sukkeret opvarmes til 180 grader, hvorefter det smeltes.

Q=Q_{opvarmning}+Q_{smeltning}=30\ \textup{g}\cdot 1,5 \frac{\textup{J}}{\textup{g\ K}}\cdot (180-26)\ \textup{K}+30\ \textup{g}\cdot 130\ \frac{\textup{J}}{\textup{g}}=...

t=\frac{Q}{P}       

hvor P er effekten


Svar #2
22. november 2015 af Kamp1234 (Slettet)

Så den første udregning får jeg svaret så?

Hvad mener du med det sidste?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2015 af mathon

Energibehov:
                            E=(30 \; g)\cdot \left (1{,}5\; \tfrac{J}{g\cdot C} \right )\cdot ((180-26)\; C)+(30 \; g)\cdot \left (130\; \tfrac{J}{g} \right )

Tid:
                             t=\frac{E}{P_{el}}


Svar #4
22. november 2015 af Kamp1234 (Slettet)

KAn "Q" ikke også skrives som et andet bogstav?


Svar #5
22. november 2015 af Kamp1234 (Slettet)

Hvad står Pel for?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2015 af Heptan

Nej du får ikke svaret, fordi du beder om tiden t. t står for tiden. Det man kan beregne ud fra dine oplysninger er den varme der skal tilføres.


Svar #7
22. november 2015 af Kamp1234 (Slettet)

Mener det er svaret jeg får, når jeg har regnet den første :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2015 af mathon

Vurder hvor lang tid det tager at smelte sukkeret til en candyfloss?
kan tolkes på to måder:
                                         tiden for processen at få smeltet sukkeret med temperaturudgangspunkt 26°C
                                         tiden for selve smeltningen af sukkeret med temperaturudgangspunkt 180°C


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. november 2015 af kkfkfkhejj (Slettet)

Nogen af jer der har lavet opvarmning af spritkoger?


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. november 2015 af Heptan

#7 Men det er da ikke en tid?? Står der også Joule på dit armbåndsur eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. november 2015 af kkfkfkhejj (Slettet)

guyss?


Skriv et svar til: Hvordan regnes denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.