Kemi

Hvor mange skal der vejes af?

22. november 2015 af SelinaK1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvor mange skal man afveje af følgende stoffer for at få et millimol af C20H24N2O2?

Ser beregningen ikke sådan ud: 10^-3 mol * 324,416 g/mol = ?

Hvis ja, så hvorfor vil min lommeregner ikke give et resultat af beregningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2015 af mathon

  1 mol (C20H24N2O2) = SUM({20,24,2,2}*{12.011,1.008,14.007,15.999) g = 324,424 g

  1 mmol (C20H24N2O2) = (324,424 g)·10-3 = 0,324424 g


Svar #2
22. november 2015 af SelinaK1 (Slettet)

Skal man plusse 20, 24, 2 og 2? 

Og er 0,324424 svaret? Burde der så ikke stå mg? (milligram)? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2015 af mathon

1 mmol (C20H24N2O2) = (324,424 g)·10-3 = 0,324424 g = 324,424 mg

eller

1 mmol (C20H24N2O2) = (324,424 g)·10-3 = 324,424 (g·10-3) = 324,424 mg


Svar #4
22. november 2015 af SelinaK1 (Slettet)

Okay, men jeg har udregnet (20 + 24 + 2 + 2) * (12,01 + 1,008 + 14,01 + 16,00) = 2065,344... Det er jo forkert :/ 


Svar #5
22. november 2015 af SelinaK1 (Slettet)

Eller det andet periodiske system, som er: (20 + 24 + 2 + 2) * (12,011 + 1,00794 + 14,00674 + 15,9994), hvilket også giver et forkert resultat i forhold til det, som du har skrevet... 


Svar #6
22. november 2015 af SelinaK1 (Slettet)

????


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2015 af mathon

det er
               20\cdot 12.011+24\cdot 1.008+2\cdot 14.007+2\cdot 15.999


Svar #8
22. november 2015 af SelinaK1 (Slettet)

Mange tak! Men min lommeregner kan heller ikke udregne (324,424 g) * 10-3...


Svar #9
22. november 2015 af SelinaK1 (Slettet)

Har fundet ud af det! Tak for hjælpen.


Svar #10
22. november 2015 af SelinaK1 (Slettet)

Kan det passe, at CaCO3 = 3 * 40,08 + 12,01 + 16,00 = 148,25 g? Korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. november 2015 af mathon

        M(CaCO_3)=SUM\left(\{1,1,3\}\cdot \{40{.}078,12{.}011,15{.}999\}\right)=100{,}086\; \tfrac{g}{mol}


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. november 2015 af gjkdkow (Slettet)

η = Etilført/ Eudnyttet HVAD BETYDER DE? 


Skriv et svar til: Hvor mange skal der vejes af?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.