Fysik

Mekanisk energi

23. november 2015 af mussi9 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En tennisbold bliver ved et fejlsslag sendt lodret af sted med en fart på 110 km/h 
a. Hvor stor er tennisboldens mekaniske energi?
b. Hvor højt op kommer den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du skal kende dens masse for at kunne beregne energien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2015 af mathon

               E_{mek}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_0}^2+m\cdot g\cdot 0

               E_{mek}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_0}^2+m\cdot g\cdot 0=\frac{1}{2}\cdot m\cdot 0^2+m\cdot g\cdot h_{max}

                                \frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_0}^2=m\cdot g\cdot h_{max}

                                \frac{1}{2}\cdot {v_0}^2= g\cdot h_{max}

                                h_{max}=\frac{{v_0}^2}{2g}


Svar #3
23. november 2015 af mussi9 (Slettet)

men jeg har jo ikke m?


Svar #4
23. november 2015 af mussi9 (Slettet)

vil du prøve at lave den med tal, jeg er virkelig forvirret nu 


Svar #5
23. november 2015 af mussi9 (Slettet)

#1

Du skal kende dens masse for at kunne beregne energien.

Hvad gør jeg så, når jeg ikke har fået oplyst massen? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2015 af mathon

                               E_{mek}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_0}^2

                                h_{max}=\frac{{v_0}^2}{2g}


Svar #7
23. november 2015 af mussi9 (Slettet)

#2

               E_{mek}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_0}^2+m\cdot g\cdot 0

               E_{mek}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_0}^2+m\cdot g\cdot 0=\frac{1}{2}\cdot m\cdot 0^2+m\cdot g\cdot h_{max}

                                \frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_0}^2=m\cdot g\cdot h_{max}

                                \frac{1}{2}\cdot {v_0}^2= g\cdot h_{max}

                                h_{max}=\frac{{v_0}^2}{2g}V

Vil du ikke skrive med tal, for jeg er forvirret over, at jeg ikke har massen (m) ? 


Svar #8
23. november 2015 af mussi9 (Slettet)

og kan du ikke  også forklare ?? med ord 


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2015 af mathon

Den mekaniske energi er konstant og summen af den kinetiske og den potentielle energi.

         Son du kender:
                                      E_{kin}=\frac{1}{2}mv^2         E_{pot}=mgh,
hvor
           m er massen i kg
           v er farten i m/s
           h er højden over nul-niveau målt i m
                                   


Svar #10
23. november 2015 af mussi9 (Slettet)

#9

Den mekaniske energi er konstant og summen af den kinetiske og den potentielle energi.

         Son du kender:
                                      E_{kin}=\frac{1}{2}mv^2         E_{pot}=mgh,
hvor
           m er massen i kg
           v er farten i m/s
           h er højden over nul-niveau målt i m
                                   

Problemet er jeg ikke har m?? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. november 2015 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du kan ikke berege energien uden massen, men du kan beregne energier pr masseenhed:

E_{kin} = \frac{1}{2}mv^{2}

bliver så

\frac{E_{kin}}{m} = \frac{1}{2}v^{2}

og tilsvarende for Epot.

Herudfra kan den maksimale højde beregnes.


Skriv et svar til: Mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.