Matematik

geogebra ligninger

23. november 2015 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Hej. 

Der er givet ligningerne: 

2x + 7y + 5z = -3

4x + 4y + 6z = 16

2x + 5y + 4z = 1

Er der nogen som ved hvordan jeg kan finde  x y og z i GeoGebra ? jeg har prøvet men det virker ikke for mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2015 af SuneChr

Du skulle gerne få
(x ; y ; z) = (4 ; - 3 ; 2)
Men jeg kan ikke hjælpe med GeoGebra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2015 af PeterValberg

#0 Jeg antager, at du mener i GeoGebra's CAS værktøj?

Du indtaster i "Tuborg-klammer" { } ligningerne, adskilt med komma og trykker på
den knap, der har symbolet:  x=

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2015 af PeterValberg

Alternativt kan du bruge kommandoen "solve", men så skal du også bruge firkantet parenteser [ ]
men efter indtastning trykker du bare ENTER

solve[{ligning1,ligning2,ligning3}]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
24. november 2015 af Aleynaa

tusind tak. det er nemlig første gang jeg bruger programmet, plejede at bruge tNspire. skal lige lære det :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2015 af PeterValberg

Her er et [ link ] til en oversigt over CAS-kommandoerne i GeoGebra.

btw: hvorfor gå væk fra TI-nspire CAS ? det er bedre end GeoGebra's CAS funktion

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
25. november 2015 af Aleynaa

Det er fordi programmet er udløbet, jeg skal bruge en  licens kode. Og GeoGebra kan man nemlig downloade gratis, derfor bliver jeg nød til at lære at bruge det i stedet. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. november 2015 af PeterValberg

Hvad med WordMat (plugin til MS Word) ?

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
25. november 2015 af Aleynaa

Er det ligeså godt som tNspire ? :) jeg kan i hvertfald prøve det 


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2015 af PeterValberg

#8 WordMat er lavet af nogle gymnasielærere til elever i gymnasiet.
    Jeg skulle mene, at det kan løse de problemstillinger, man møder i gymnasiet.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: geogebra ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.