Matematik

Integralregning - substitution

24. november 2015 af Tina12453 - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe med opgaven i vedhæftede billede. Skal regnes uden hjælpemidler. 

Jeg kan ikke helt få den til at passe med det rigtige resultat.

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. november 2015 af PeterValberg

substituér:

u = x3 +1

dx = 1/(3x2)du

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2015 af Soeffi

#0 ...Jeg kan ikke helt få den til at passe med det rigtige resultat.

Hvad får du?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. november 2015 af mathon

substituér:

              u = x3 +1

              du = 3x2dx

                   \int 3x^2\cdot e^{x^3+1}\, \textup{dx}=\int e^{x^3+1}\, \left (3x^2\textup{dx} \right )=\int e^u\, \, du=e^u+k=e^{x^3+1}+k


Skriv et svar til: Integralregning - substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.