Matematik

Vektorregning - Bestem arealet af parallelogram - givet er vektor a samt punkt.

24. november 2015 af Brombas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen, 

Jeg sidder og har svært udregningen og vigtigst af alt opsætningen ved følgende spørgsmål:

"Lad der være givet vektoren a......" Har vedhæftet spørgsmålet :)

Håber der er nogle kloge hoveder derude, der har tid og lyst til at hjælpe mig.

På forhånd MANGE gange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2015 af PeterValberg

Arealet af det parallelogram, der udspændes af vektorerne a og OP
er givet ved den numeriske værdi af determinanten...

A=\left|\det(\vec{a},\overrightarrow{OP})\right|=\left|\begin{vmatrix} 3& 8\\ a_2&1 \end{vmatrix}\right|=\;_\cdots

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2015 af mathon

hvoraf
                    \begin{Vmatrix} 3 & 8\\ a_2&1 \end{Vmatrix}=\left | 3-8a_2 \right |=A

som for a_2\leq \tfrac{3}{8}
giver:
                    

                 A=\left | 3-8a_2 \right |

som for a_2\leq \tfrac{3}{8}
giver:
                 a_2=\frac{3-A}{8}

som for a_2> \tfrac{3}{8}
giver:
                 a_2=\frac{3+A}{8}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2015 af mathon

korrektion:

         

hvoraf
                    \begin{Vmatrix} 3 & 8\\ a_2&1 \end{Vmatrix}=\left | 3-8a_2 \right |=A

som for a_2\leq \tfrac{3}{8}

giver:
                 a_2=\frac{3-A}{8}

som for a_2> \tfrac{3}{8}
giver:
                 a_2=\frac{3+A}{8}


Skriv et svar til: Vektorregning - Bestem arealet af parallelogram - givet er vektor a samt punkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.