Matematik

Reducer: (a-b)^2+a*(2b-a)

25. november 2015 af Tardis221b (Slettet) - Niveau: C-niveau

Normalt plejer jeg godt at kunne klare sådanne opgaver, men denne driller lidt. Jeg skal bruge noget hjælp til at reducere stykket (a-b)^2+a*(2b-a)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2015 af PeterValberg

Husk dine kvadratsætninger, du har kvadratet på en toleddet størrelses differens
som det første i stykket (a - b)2 , mht. den sidste del, så ganger du et tal ind i en
parentes ved at gange ind på alle leddene i parentesen, hæv parentesen herefter
og reduc´er hele udtrykket mest muligt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2015 af mathon

eller
            (a-b)^2+a\cdot (2b-a)

            (b-a)^2+a\cdot ((b-a)+b)         

            (b-a)(b-a)+a(b-a)+ab   hvor  (b-a) er en fælles faktor

            (b-a)(b-a+a)+ab

            (b-a)\cdot b+ab

            b^2-ab+ab=b^2

           

           


Skriv et svar til: Reducer: (a-b)^2+a*(2b-a)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.