Matematik

Hvor mange m^3 beton medgår til fremstillingen af betonelementet?

25. november 2015 af EO1567 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med opg. 1 i vedhæftede fil?

Vedhæftet fil: hjemmeopgave 1.09 (3).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2015 af PeterValberg

Du skal starte med at bestemme arealet af cirkelafsnittet [ LINK ] [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
25. november 2015 af EO1567 (Slettet)

#2

Du skal starte med at bestemme arealet af cirkelafsnittet [ LINK ] [ LINK ]

Men jeg kender jo kun radius af cirkelafsnittet og ikke vinklen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2015 af mathon

   vinklen i cirkeludsnittet:
                                            v=2\cdot \sin^{-1}\left ( \frac{0{,}25}{0{,}30} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2015 af mathon

Arealet af et cirkelafsnit er lig med arealet af det tilsvarende cirkeludsnit minus arealet af den ligebenede trekant, hvis sider er radius og korden:

            A_{afsnit}=\frac{\pi \cdot 0{,}30^2\cdot v}{360}-\frac{1}{2}\cdot 0{,}30^2\cdot \sin(v)    når v måles i grader.

            A_{afsnit}=\frac{1}{2}\cdot {0{,}30}^2\cdot (v-\sin(v)                       når v måles i radianer.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2015 af mathon

             A_{afsnit}=\frac{1}{2}\cdot {0{,}30}^2\cdot (v-\sin(v)\mathbf{\color{Red} )}


Svar #7
25. november 2015 af EO1567 (Slettet)

#5

Arealet af et cirkelafsnit er lig med arealet af det tilsvarende cirkeludsnit minus arealet af den ligebenede trekant, hvis sider er radius og korden:

            A_{afsnit}=\frac{\pi \cdot 0{,}30^2\cdot v}{360}-\frac{1}{2}\cdot 0{,}30^2\cdot \sin(v)    når v måles i grader.

            A_{afsnit}=\frac{1}{2}\cdot {0{,}30}^2\cdot (v-\sin(v)                       når v måles i radianer.

Nu har jeg forstået opgaven. Kan det passe at 0,545595678 m^3 beton medgår til fremstillingen af betonelementet?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2015 af mathon

 Ja det passer.


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2015 af SuneChr

Alternativt har man
SP 2611150251.GIF

Vedhæftet fil:SP 2611150251.GIF

Skriv et svar til: Hvor mange m^3 beton medgår til fremstillingen af betonelementet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.