Matematik

Beskriv konstanterne og bestem tiden

25. november 2015 af Celinepigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model for Kinas andel af verdensøkonomien antages det, at:

g(t)=3,7*1,081^t

hvor g(t) betegner Kinas andel af verdensøkonomien (målt i procent) til tidspunktet t (målt i antal år efter 1999)

a)Beskriv, hvad konstanterne 3,7 og 1,081 fortæller om udviklingen i Kinas andel af verdenøkonomien.

b)Bestem den tid, der går, før Kinas andel af verdensøkonomien er fordoblet.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2015 af peter lind

a) beregn g(0) og g(t+1)/g(t)

b) Løs ligningen g(t) = 2*g(0)  alternativt er der også nogle formler i di formelsamling, du kan bruge


Svar #2
25. november 2015 af Celinepigen (Slettet)

Konstanten a fortæller os, at Kinas andel af verdensøkonomien er 3,7 i år 1999.

Konstanten b fortæller os, at år efter 1999 vokser Kinas andel af verdensøkonomien med 8,1% om året.

Er dette rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2015 af peter lind

Det er rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2015 af mathon

     g(t)=3{,}7\cdot 1{,}081^t

     g(t)=3{,}7\cdot (1+0{,081})^t

     g(t)=3{,}7\cdot (100\%+8{,}1\%})^t

Konstanten b fortæller, at Kinas andel af verdensøkonomien er 3,7% i år 1999.

Konstanten a fortæller os, at efter 1999 vokser Kinas andel af verdensøkonomien med 8,1% om året.


Svar #5
25. november 2015 af Celinepigen (Slettet)

Opgave b:

Formlen anvendes:

T2=log(2)/log(a)

T2=log(2)/log(8,1)

Derefter skal det udregned, men er det den rigtig metode?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2015 af gjfkfk (Slettet)

Kan i hjælpe? 

-(2x-1)=2+(-3x+5)


Svar #7
25. november 2015 af Celinepigen (Slettet)

-2x+1=2-3x+5

1x+1=7

1x=6

x=6/1


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2015 af gjfkfk (Slettet)

giver den ikke kun 6


Svar #9
25. november 2015 af Celinepigen (Slettet)

Jo :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. november 2015 af mathon

#5

              a=1{,}081

             T_2=\frac{\log(2)}{\log(1{,}081)}


Skriv et svar til: Beskriv konstanterne og bestem tiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.