Matematik

Bestem a og b osv..

25. november 2015 af Celinepigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

For muslinger på havbunden i Arktis har man fundet sammenhørende værdier af muslingens alder og muslingeskallen længde som vist i nedenfor:

Muslings alder (år): 
0,9
2,0
6,0
6,9
9,9
10,7
14,0
15,9
 

Skallens længe (cm):
1,1
2,0
4,1
4,5
5,5
5,9
6,7
7,3

I en model antages det, at muslingeskallens længde som funktion af muslingens alder er en funktion af typen:
L(t)=b*t^a 

hvor L er skallens længde (målt i cm), og t er muslingens alder (målt i år).

a)Benyt dataerne til at bestemme tallene a og b.

b)enyt modellen til at bestemme længden af skallen for en musling, der er 24 år gammel.

c)Bestem tallet L'(24), og beskriv, hvad tallet fortæller om muslingeskallens vækst.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2015 af PeterValberg

a)

Den angivne model er en potenssammenhæng,
du skal derfor foretage potensregression over de givne data,
derved bestemmer du værdierne for a og b.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2015 af peter lind

brug potens regression på de data


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2015 af PeterValberg

b) bestem tallet L(24)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2015 af PeterValberg

c) tallet L'(24) er væksthastigheden, når muslingen er 24 år gammel

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
25. november 2015 af Celinepigen (Slettet)

Opgave a

a=0,6548

b=1,2303

Er dette rigtigt?


Skriv et svar til: Bestem a og b osv..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.