Matematik

massefylde

25. november 2015 af shain - Niveau: 9. klasse
Har en opgave som handler om massefylde. Jeg skal finde, hvor mange tons noget sne der faldt. Billed vedhæftet
Vægt= massefylde * rumfang


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2015 af peter lind

find rumfanget af rumfang = længde * bredde * dybde og brug ellers den formel du selv nævner


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2015 af exatb

Hvad er problemet her? Massefylden er givet og rumfanget finder man jo ved at gange de tre længdemål med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2015 af 656

Rumfanget beregnes: 

25 cm = 0,25 m

50*30*0,25= 375 m

Densiteten er 0,3 kg/m3

Derfor må sneens masse være:

0,3 kg/m3*375 m3=112,5 kg

112,5 kg = 0,1125 ton


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2015 af SuneChr

# 4
Massefylden er 300 g pr. dm3  =  300 kg pr. m3 


Svar #6
25. november 2015 af shain

Tak skal i have

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2015 af 656

# 5 Ja selvfølgelig. Troede bare at de 0,3 var i SI-enheden kg/m3. Nu kan jeg selvfølgelig godt se at det er i g/cm3

Massen er derfor:

300 kg/m3*375 m3=112500 kg=112,5 tons


Skriv et svar til: massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.