Studievalg og videregående studie

HJÆLP- Spektroskopi

25. november 2015 af haski (Slettet)

Hvordan skal det gribes an :((((( ??????

Et UV eksperiment udføres ved λmax = 485 [l] nm. Beregn bølgetallet i cm-1. Angiv svar som et helt tal uden decimal tegn.

Anvend følgende værdier for naturkonstanterne: Plancks konstant: h = 6.62620 10-34 J s; Lysets hastighed: c = 2.997925 108 m/s;  Boltzmanns konstant: kB = 1.38062 10-23 J/K; Avogadros tal: 6.062217 1023 /mol


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Bølgelængden er opgivet til 485nm. Bølgetallet angiver, hvor mange bølgelængder, der er på 1 cm (Derfor enheden cm-1)

Resten af opgivelserne er røgslør.

Så tror jeg, du kan klare det.


Svar #2
29. november 2015 af haski (Slettet)

Hej Tak for dit svar, 

Har siddet med opgaven i par dage nu, synes ikke rigtig jeg kan komme videre. 

:(


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Hvis du skal købe fliser til en havegang, der skal være 10m lang, og fliserne er 50cm lange, hvor mange fliser skal du så have?

Det er faktisk det samme problem med andre tal.


Skriv et svar til: HJÆLP- Spektroskopi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.