Matematik

parameterfremstilling

25. november 2015 af junka (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej nogen som kan hjælpe med denne opgave uden hjælpemidler 

En ret linje er fastlagt ved en parameterfremstilling. Bestem for hver linje dens skæringspunkter med koordinatsystemets akser: 
 

\binom{x}y{} = \binom{2}{4}+t*\binom{1}{2} 

\binom{x}y{} = \binom{2}{-4}+t*\binom{3}{-3}

Nogen som vil forklare fremgangsmåden? (:

tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2015 af PeterValberg

Skæring med fx y-aksen kræver, at x = 0
dermed vil, for den første parameterfremstilling, skulle gælde:

0 = 2 + t
y = 4 + 2t

hvilket giver mulighed for at bestemme værdien for t,
der giver skæring med y-aksen og dermed y-koordinaten
til dette skæringspunkt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.