Kemi

hjælp pliz Mælkesyre

26. november 2015 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: C-niveau

Mælkesyre findes i sur mælk. Formlen for mælkesyre er CH3CH(OH)COOH. 
En prøve på 18,5mL opløsning af mælkesyre titreres med 17,25 mL 0,155M Natriumhydroxid. 

a. Hvor i molekylet sidder det H-atom, der afgives som hydron ved reaktionen ? 

b. Reaktionskemaet for titreringsreaktionen. 

c. Hvor stor en stofmængdekoncentration af mælkesyre i prøven ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2015 af mathon

a.
             CH_3CH(OH)COO\mathbf{\color{Red} H}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2015 af mathon

b. + c.
              stofmængdeforholdet:
                                                          CH3CH(OH)COOH : NaOH  = 1 : 1


Svar #3
26. november 2015 af Anonyminized (Slettet)

hej igen tak for hjælp

det jeg ik forstår er alt de mængder En prøve på 18,5mL opløsning af mælkesyre titreres med 17,25 mL 0,155M Natriumhydroxid.... hvilke beregninger er der sket???


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2015 af mathon

#3

   c)

       titer-mol-ligning:
                                                n_{syre}=n_{base}

                                   V_{syre}\cdot c_{syre}=V_{base}\cdot c_{base}

                                    c_{syre}=\frac{V_{base}}{V_{syre}}\cdot c_{base}

                                    c_{syre}=\frac{17{,}25}{18{,}5}\cdot (0{,}155\; M)


Skriv et svar til: hjælp pliz Mælkesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.