Fysik

Hvor langt skal loddet da falde?

26. november 2015 af ECPC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi forestiller os, at et 1 kg lod via snore og trisser trækker et piskeris i et kaloriemeter. Ved gnidninggskraften udfører piskeriset et arbejde på 0,300 L and i kalorimeter. Vand skal derved opvarmes fra 15 til 22 grader celcius. Hvor langt skal loddet da falde?

(Vi ser bort fra energi tabet til trisser, snore og luftmodstand.)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2015 af mathon

                            m_{lod}\cdot g\cdot \Delta h=m_{vand}\cdot c_{vand}\cdot \Delta T

                            \Delta h=\frac{m_{vand}\cdot c_{vand}\cdot \Delta T}{m_{lod}\cdot g}


Svar #2
26. november 2015 af ECPC (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Hvor langt skal loddet da falde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.