Matematik

Hvordan løser man denne Georgmohr opgave?

26. november 2015 af MazenVester (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave til en matematik aflevering, som jeg ikke kan lave uden hjælpemidler.

Opgaven lyder:
Et kvadrat hvori diagonalen er 4, er indskrevet i en cirkel som vist. Hvad er arealet af det grå område?
jeg ved godt, at arealet af cirklen er ''pi*r^2'', som er her ''pi*2¨2''.

så arealet er 4 * pi, men jeg kan ikke komme længere.

Jeg har vha. hjælpemidler fundet frem til at svaret er 1,141593, men svaret skal være eksakt, så den er nok ikke godtaget.

Et billede med opgaven er linktet.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2015 af hesch (Slettet)

Resultatet bliver eksakt

π-2


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2015 af peter lind

Tegn radier ud til korden, der afgrænser det grå område, Kald enderne for korden A og B og centrum af cirklen for C. Trekant ABC er en ligebenet trekant, hvor du kender siderne. Find arealet af trekanten og et cirkeludsnit med vinklen vinklen i trekanten. Differencen mellem de to arealer er arealet af det grå område.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2015 af Jerslev

Sidelængden på kvadratet er givet ved pythagoras til 2sqrt(2), hvorfor arealet af kvadratet er givet ved (2sqrt(2))^2 = 8.

Cirklens areal er 4pi og det er opbygget af kvadratet plus fire ens arealstykker.

Hjælper det dig videre?

(redigeret for at fjerne løsning)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #5
26. november 2015 af MazenVester (Slettet)

Men er der nogen, som kan vis ved beregninger, for hvordan man kommer til resultatet pi - 2?

Brugbart svar (1)

Svar #6
26. november 2015 af hesch (Slettet)

Sidelængden, s, af kvadratet findes ved Pytharogas.  s = 2√2.  Areal af kvadratet = (2√2)2 = 8.

Areal af cirklen har du selv fundet til  4π.

Areal af 4 grå områder = 4π - 8.

Areal af et gråt område = ( 4π - 8 ) / 4 = π - 2


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2015 af Jegvedingenting

#0

Måtte man bruge hjælpemidler eller ikke?


Skriv et svar til: Hvordan løser man denne Georgmohr opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.