Matematik

Grafiske løsninger

26. november 2015 af styless (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen, jeg har nu i et stykke tid siddet og grublet over denne opgave som findes i "Vejen til matematik" bogen på C-niveau. Jeg håber i kan hjælpe med at forklare opgaven, så jeg bedre kan forstå den :) Den lyder således

Grafisk løsning 2: Løs i hvert følgende tilfælde liningerne ved at tegne grafer for udtrykkene på højre og venstre side af lighedstegnet og derefter aflæse skæringspunktet x-værdi.

a) 3*2(lille x over 2)=-x+4

b) 1,8*1.5(lille x over 5)=0.5x+3,2

c) 2x(lille 2 over x)=brøk med 1 øverst,2 nederst. x + 3

4)brøk med 1 øverst, 2 nederst. x (2 over x) =8

På forhånd tusind tusind tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2015 af PeterValberg

Tegn graferne i GeoGebra, der også har et værktøj til bestemmelse af skæringspunkter :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2015 af hesch (Slettet)

I a) skal du i et x,y koordinatsystem tegne graferne  y=3*2x  og  y= -x+4.

Aflæs x-koordinaten hvor graferne skærer hinanden. Denne x-værdi er løsningen.


Skriv et svar til: Grafiske løsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.