Matematik

hjælp med tegning + vektorer!

26. november 2015 af Dian123 - Niveau: A-niveau

hej jeg har beregnet vinklerne i en trekant ud fra nogle pnkt. Og jeg tror at vinkel a er rigtigt men i alt giver de ikke 180? så må enten vinkel b eller c være forkert. Jeg får b=127 og c=43.9

kan en af jer lige udregne det og tjekke hvor min fejl er?

se vedhæftede billede! :)

Vedhæftet fil: vinkler.png

Svar #1
26. november 2015 af Dian123

der udover har jeg brug for hjælp til det jeg har vedhæftet. Hvordan skal man tegne den? :/ jeg kna godt beregne men har lige brug for hjælp til skitsen..

Vedhæftet fil:trekant.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2015 af PeterValberg

Opret en ny tråd til ene af opgaverne (husk at skrive her, hvilken der ikke skal svares på i denne tråd).
Det er bedre (og en betingelse for brugen af portalen), at man ikke opretter flere forskellige spørgsmål
i samme tråd, det skaber bare forvirring

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
26. november 2015 af Dian123

#2 beklager - det vil jeg lige huske til en anden gang :-) jeg vil gerne have hjælptil første spørgsmål så og så opretter jeg bare en ny tråd til det andet med tegningen


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2015 af PeterValberg

Så denne tråd handler fremover om denne opgave?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
26. november 2015 af Dian123

#4

ja det gør det, det er den jeg har brug for hjælp til nu


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2015 af PeterValberg

Hvis du fx bruger vektorerne AB og AC som retningsvektorer for de (tænkte)
linjer gennem hhv. punkterne A og B samt gennem A og C, så kan vinklen (A)
mellem disse bestemmes vha.

cos(v) = (ABAC)/(|AB|·|AC|)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
27. november 2015 af Dian123

hvad med vinkel b og c?


Skriv et svar til: hjælp med tegning + vektorer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.