Matematik

Vækst modeller... Hjælp

26. november 2015 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg skal bevise nogle simple vækst modeller. Jeg tænker på eksponentiel, potentiel og lineær vækst modeller, som jeg også har beviser for (tror jeg). 

Differentialligningen y'=k*y er vel en eksponential vækst model, ikke? Fordi løsningen til den er y(x)=c*e^{kx}

Og så er der differentialligningen y'=ay+b, som har løsningen y(x)=\frac{-b}{a}+c*e^{ax}

Men den ved jeg ikke, hvilken vækst model det er. Tænkte, at det var en lineær vækst model???? 

Håber i kan hjælpe mig. På forhånd ^_^


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2015 af Stats

Kig på eax 

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
26. november 2015 af 102938475 (Slettet)

Vil det sige, at det også er en eksponentiel vækst model.

Hvilken modeller har en potentiel eller en lineær vækst model??? Hvordan ser de ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2015 af mathon

       y{\, }'(x)=a\cdot \frac{y}{x}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2015 af mathon

potentiel  \rightarrow  potensiel
                                                y{\, }'(x)=a\cdot \frac{y}{x}


Svar #5
26. november 2015 af 102938475 (Slettet)

Den har jeg så ikke haft om, og har heller ikke beviset for den (heller ikke i min bog...) 

Sidste spørgsmål :-) 

Hører de her differentialligninger til nogen vækst modeller? 

y'=h(x)

og 

y'=k


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2015 af mathon

                          y{\, }'=k   er nulvækst


Svar #7
27. november 2015 af 102938475 (Slettet)

Hvilken andre simple vækst modelle kan man bruge bortset fra eksponentiel...

Elle kan man bruge begge ( som der står i #0), som er eksponentielle (begge)?


Skriv et svar til: Vækst modeller... Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.