Matematik

Trekanter

26. november 2015 af Mm98 - Niveau: B-niveau

to trekanter ABC og A?1B?1C?1 ?er ensvinklede.
Det oplyses, at a= 20, c=45, b1 = 90 og c?1??=135


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2015 af PeterValberg

Når der er tale om ligedannede (ensvinklede) trekanter, så vil forholdet
mellem ensbeliggende sider være identiske, - fx:

\frac{|AB|}{|AC|}=\frac{|A_1B_1|}{|A_1C_1|}

Benyt dette til at bestemme de ukendte sider (eller det opgaven efterspørger)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2015 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 3 + 4 på denne [ VIDEO-LISTE ] 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.