Fysik

Energi

26. november 2015 af mussi9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der vil hjælpe med opgave C? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2015 af peter lind

Du skal beregne kuglens potentielle energi i gulvhøjde dels i gulvhøjde dels i gadehøjde altså det samme som i spørgsmål a og b, blot med en anden beliggenhed af kuglen. Derefter skal du beregne faldet i potentiel energi med de to nulpunkter


Svar #3
26. november 2015 af mussi9 (Slettet)

#2
Du skal beregne kuglens potentielle energi i gulvhøjde dels i gulvhøjde dels i gadehøjde altså det samme som i spørgsmål a og b, blot med en anden beliggenhed af kuglen. Derefter skal du beregne faldet i potentiel energi med de to nulpunkter


Jeg forstår ikke hvad du mener ? Er det den samme opgave som A og B

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2015 af peter lind

Du skal nu beregne den potentielle energi når kuglen ligger på gulvet. Det skal du gøre dels når nulhøjden er gulvet og dels når nulhøjden er gadeplanet. Det er næsten det samme som a og b. Forskellen ligger udelukkende i at i a og b  ligger kuglen 30 cm over gulvet, nu ligger den på gulvet.

Dernæst skal du beregne energiforskellen mellem når kuglen over gulvet og når den ligger på gulvet med de forskellige nulhøjder. Dette skulle gerne blive det samme uanset nulhøjden. Det er en god illustration af hvad du spurgte om i din anden tråd.


Svar #5
27. november 2015 af mussi9 (Slettet)

hmm tror jeg har forstået det, men hvis nulhøjden er når den er på gulvet, er det så h = 0 ??, eller er det stadig 30cm og 10 m 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2015 af peter lind

Så er h = 0 hvis den er i gulvhøjde og h = 30 cm hvis den er 30 cm over gulvet


Svar #7
27. november 2015 af mussi9 (Slettet)

Ja præcis, men så bliver den potentielle energi jo nul?

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2015 af peter lind

ja. Det bliver den i gulvhøjde


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.