Matematik

Hjælp med at integrere

26. november 2015 af Jegvedingenting - Niveau: B-niveau

Hej

Facit siger 22,1 jeg har fået 25.. har integreret forkert tror jeg,

Hvad giver dette udtryk når det integreret. det vedhæftet

på forhånd tak

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
26. november 2015 af Jegvedingenting

Hvordan integrerer jeg et tal?

Hvad er reglen? Altså 8-tallet


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2015 af PeterValberg

Der skal ikke være et minus foran ln(x) ved g(x)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
26. november 2015 af Jegvedingenting

Hvad kommer 8 tallet til at se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2015 af PeterValberg

#2 tallet 8 er en konstant (k), reglen er:

\int{k\,dx}=kx+c

hvor c er integrationskonstanten

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
26. november 2015 af Jegvedingenting

Jamen hvad skal så sættes ind på c's plads?

Mine øvre grænse er 7 og nedre 1. Skal  beregne et areal.


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. november 2015 af PeterValberg

Integrationskonstanten bruges ved ubestemte integraler :-)
Ved bestemte integraler, som i dit tilfælde, er der ingen integrationskonstant (drop c)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
26. november 2015 af Jegvedingenting

Men pvm

vil du ikke integrere det udtryk, for jeg får det forkete facit. jeg har virkelig prøvet mange gange nu..

Det ville være en øjenåbner for mig


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2015 af PeterValberg

Du gider ikke selv? okay, så skal jeg nok være "serviceforælder" og klare det for dig:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
26. november 2015 af Jegvedingenting

#9

Pvm

Det var mere trinene 8 - tallet integreres på som jeg ikke kan forstå.


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. november 2015 af PeterValberg

Jeg skulle men, at det var tid til en "video-aften" ;-)
se videoerne på denne [ VIDEO-LISTE ], så klarer du nok din opgave.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
26. november 2015 af Jegvedingenting

8= 8x?


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. november 2015 af PeterValberg

#12: se #5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #14
27. november 2015 af mathon

detaljer
                    \int_{1}^{7}(8-x)\, \textup{dx}=\left [8x-\frac{1}{2}x^2 \right ]_{1}^{7}=8\cdot 7-\frac{1}{2}\cdot 7^2-\left ( 8\cdot 1-\frac{1}{2}\cdot 1^2 \right )=

                                 56-\frac{49}{2}-\left ( 8-\frac{1}{2} \right )=56-\frac{49}{2}-8+\frac{1}{2}=48-24=24

                    \int_{1}^{7}\frac{1}{x}\, \textup{dx}=\left [\ln(x) \right ]_{1}^{7}=\ln(7)-\ln(1)=\ln(7)-0=\ln(7)


Brugbart svar (1)

Svar #15
27. november 2015 af SådanDa

En måde at tænke på sådanne simple integraler er at finde det udtryk som differentieres til dit udtryk, du ved at hvis du differentierer 8x får du 8, derfor får du 8x når du integrerer 8, ligeså differentierer -1/2·xtil -x, så -x integreres til -1/2·x2 . dit udtryk bliver altså ∫(8-x)=8x-1/2·x2 + k.


Svar #16
27. november 2015 af Jegvedingenting

Mange tak, nu er det mere klart.

Skriv et svar til: Hjælp med at integrere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.