Matematik

Stykvis lineær funktion & numerisk værdi

27. november 2015 af Capion1 - Niveau: A-niveau

.Studieportalen, stykvis lineær funktion.GIF


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2015 af PeterValberg

Jeg kan ikke rigtig gennemskue, hvad dit spørgsmål "går på" :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2015 af mathon

(I)
      for x < - 2:
                          f(x)=-(x-1)+(-x)+(-(x+1))+(-(x+2))+(-(x-3))=
                          -x+1-x-x-1-x-2-x+3=\mathbf{\color{Red} -5x+1}

      for  - 2 ≤ x < - 1:
                          f(x)=-(x-1)+(-x)+(-(x+1))-(x+2)+(-(x-3))=

                                          -x+1-x-x-1-x-2-x+3=\mathbf{\color{Red} -5x+1}

     for  0 ≤ x < 1:
                          f(x)=
               

      for  - 1 ≤ x < 0:
                          f(x)=-(x-1)+(-x)+x+1-(x+2)+(-(x-3))=

                                          -x+1-x+x+1-x-2-x+3=\mathbf{\color{Red} -3x+3}

      for  0 ≤ x < 1:
                          f(x)=-(x-1)+x+(x+1)-(x+2)+(-(x-3))=

                                          -x+1-x+x+1-x-2-x+3=\mathbf{\color{Red} -3x+3}

      for  1 ≤ x < 3:
                          f(x)=(x-1)-x+(x+1)-(x+2)+(-(x-3))=

                                          x-1-x+x+1-x-2-x+3=\mathbf{\color{Red} -x+3}

        

                        

    
 

                         


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2015 af mathon

    for  x  ≥ 3:
                         f(x)=(x-1)+x+(x+1)-(x+2)+(x-3)=

                                         x-1+x+x+1-x-2+x-3=\mathbf{\color{Red} 3x-5}

          f(x)=\left\{\begin{matrix} -5x+1\; \; \; \; x< -1\\ -3x+3\; \; \; \; -1\leq x<1 \\ -x+3\; \; \; \; 1\leq x<3 \\ 3x-5\; \; \; \; x\geq 3\end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2015 af PeterValberg

#2 Er der ikke "gået noget galt" for x < -2 ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
27. november 2015 af Capion1

Antag, at man intet kendskab har til (I) som numerisktegn's udgaven.
Man kender kun (II) med tilhørende graf.
Opgaven er nu at konstruere (I) med numerisktegn i stedet for
 

(II)\; \; \; \; \; f(x)=\left\{\begin{matrix} ... \; \; for\; \; x\in ...\\ ...\; \; for\; \; x\in... \\ ...\\ ...\\ \end{matrix}\right.
Med andre ord:  Oversæt (II) til (I) .  Ikke omvendt !


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2015 af PeterValberg

#5

Jeg skal lige forstå det her ret :-)
Stiller du os opgaver for at udfordre os,
eller er der tale om problemstillinger, du selv er "havnet" i ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Stykvis lineær funktion & numerisk værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.