Matematik

Bevis - forstår det ikke

27. november 2015 af sumia9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Som bekendt gælder: Sætning (Euklid). Der er uendelig mange primtal. Bevis. En drejning af det velkendte bevis er følgende: Betragt den uendelige følge af tal a1, a2, . . . , defineret ved a1 := 2 og, induktivt, ak = (a1 · · · ak−1) + 1. Øjensynlig gælder, at 2 \leq a1 < a2 < · · · . For i < k er ai divisor i ak − 1, så ai og ak er primiske. Specielt har hvert tal ak altså sine egne primdivisorer. Da der er uendelig mange tal ak, er der uendelig mange primtal.

Er der nogen der kan forklare mig på en nemmere måde hvad dette bevis går ud på? Hvad står de enkelte tal og bostaver for

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2015 af PeterValberg

Der står noget om det på denne [ SIDE ], måske det kan hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
27. november 2015 af sumia9 (Slettet)

Perfekt hjemmeside. Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2015 af SuneChr

Antag, at vi har fundet n forskellige primtal p1 , p2 , ... , pn
Lad endvidere  T = p1·p2· ... ·pn + 1
Intet af tallene går op i T , da den principale rest af T ved division med et vilkårligt af tallene er 1.
T's primfaktorer er derfor forskellige fra p1 , p2 , ... , pn
Heraf kan vi slutte, at når vi har fundet n primtal, kan vi finde et til og dermed nå til konklusionen:
Der findes uendelig mange primtal.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2015 af SådanDa

#3 monstro det ikke er denne udgave der i #0 omtales som "det velkendte bevis", om det rent faktisk er velkendt for trådstarteren skal jeg dog lade være usagt :)


Svar #5
27. november 2015 af sumia9 (Slettet)

Men er pen hvilken som helst primtal eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2015 af SuneChr

# 5
Alle de nævnte p1 , p2 , ...  er vilkårlige, indbyrdes forskellige, primtal. Her i blandt også pn .
p1 , p2 , .....  behøver ikke være det første primtal, det andet, det n'te.  p1 må gerne være 99991 eller 2.


Skriv et svar til: Bevis - forstår det ikke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.