Kemi

puffer forståelse

27. november 2015 af onewingedweeman (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg har et spørgsmål, hvor jeg gerne vil vide, hvordan det giver det givne resultat. opgaven er:

50 ml opløsning af 0,15 M myresyre titreres med 0,15 M NaOH

pK a  for myresyre er 3,75.

Hvad er pH efter tilsætning af 50 ml 0,15 M NaOH ?

resultatet er 8,31. men jeg kan bare ikke se, hvordan det giver det resultat. jeg kender godt pufferligningen, men hvordan giver det ph=8.31 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2015 af mathon

Ved 25°C:

50 ml opløsning af 0,15 M myresyre tilsat 50 mL 0,15 M NaOH  er
100 mL 0,0075 mol HCOONa dvs
100 mL 0,075 M HCOO-

               pH=7+\frac{1}{2}\left ( pK_s+\log(c_b) \right )

               pH=7+\frac{1}{2}\left ( 3{,}75+\log(0{,}075) \right )= 8{,}31


Svar #2
28. november 2015 af onewingedweeman (Slettet)

? hvordan fik du 0,0075 mol HCOONa ?


Svar #3
28. november 2015 af onewingedweeman (Slettet)

#1

Ved 25°C:

50 ml opløsning af 0,15 M myresyre tilsat 50 mL 0,15 M NaOH  er
100 mL 0,0075 mol HCOONa dvs
100 mL 0,075 M HCOO-

               pH=7+\frac{1}{2}\left ( pK_s+\log(c_b) \right )

               pH=7+\frac{1}{2}\left ( 3{,}75+\log(0{,}075) \right )= 8{,}31

hvordan fik du 0,0075 mol HCOONa ?


Svar #4
28. november 2015 af onewingedweeman (Slettet)

#1

Ved 25°C:

50 ml opløsning af 0,15 M myresyre tilsat 50 mL 0,15 M NaOH  er
100 mL 0,0075 mol HCOONa dvs
100 mL 0,075 M HCOO-

               pH=7+\frac{1}{2}\left ( pK_s+\log(c_b) \right )

               pH=7+\frac{1}{2}\left ( 3{,}75+\log(0{,}075) \right )= 8{,}31

og hvor har du fået 7 fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2015 af mathon

#4

ved 25°C:
       for en svag base
                                      pOH=\frac{1}{2}\left ( pK_b-\log (c_b) \right )

                                      14-pH=\frac{1}{2}\left ( 14-pK_s-\log (c_b) \right )

                                      pH-14=\frac{1}{2}\left ( -14+pK_s+\log (c_b) \right )

                                      pH-14=-7+\frac{1}{2}\left ( pK_s+\log (c_b) \right )

                                     pH=7+\frac{1}{2}\left ( pK_s+\log (c_b) \right )

       


Svar #6
28. november 2015 af onewingedweeman (Slettet)

okay, men hvordan kom du frem til:

100 mL 0,0075 mol HCOONa dvs
100 mL 0,075 M HCOO-


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2015 af mathon

#6

        \left [HCOONa \right ]=\frac{n}{V}=\frac{0{,}0075\; mol}{0{,}100\; L}=0{,}075\; M


Svar #8
28. november 2015 af onewingedweeman (Slettet)

og igen, hvor kom de 0,0075 mol fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. november 2015 af mathon

Stofmængden af 50 mL 0,15 M myresyre

                                             n=(0{,}050\; L)\cdot (0{,}15\tfrac{mol}{L})=0{,}0075\; mol
som efter endt titrering
er omdannet til:
                                             0{,}0075\; mol\; HCOONa
                                            
 


Skriv et svar til: puffer forståelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.