Matematik

ligninger

27. november 2015 af mussi9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der vil hjælpe mig med opgave C???


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2015 af SuneChr

c)  Kvadrér parentesen.
    Ordn leddene.
    Man vil se, at x2 går ud med sig selv, og tilbage er en simpel ligning kun i x.

Skærmbillede 2015-11-27 kl. 13.52.48.png
# 2  Denne opgave skal løses i hånden. Der er ingen grund til at benytte maskinkraft hertil.
       Vi skal spare på strømmen og bruge vor egne celler. De er gratis i brug.
     


Svar #2
27. november 2015 af mussi9 (Slettet)

#1

c)  Kvadrér parentesen.
    Ordn leddene.
    Man vil se, at x2 går ud mad sig selv og tilbage er en simpel ligning kun i x.

Skærmbillede 2015-11-27 kl. 13.52.48.png

har prøvet, men mit svar giver noget andet end nspire


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2015 af SådanDa

(x+2)2=(x+2)(x+2)=x2+2x+2x+4=x2+4x+4, sådan kan det kvadreres, løs derefter ligningen som foreslået i #1. Hvilket resultat får du? :)


Svar #4
27. november 2015 af mussi9 (Slettet)

#3

(x+2)2=(x+2)(x+2)=x2+2x+2x+4=x2+4x+4, sådan kan det kvadreres, løs derefter ligningen som foreslået i #1. Hvilket resultat får du? :)

hvor er 5x blevet af? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2015 af SådanDa

Jeg omskrev bare det ene led for sig selv, det kan sættes ind i ligningen:

x2+4x+4-5x=x2+3x-2, prøv så at isolere x :)


Svar #6
27. november 2015 af mussi9 (Slettet)

okay tusind tak, prøver lige :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2015 af rune3132 (Slettet)

Opgaven er dårligt formuleret, men du skal helt simpelt bare finde værdien af x. Du vil i 2. og 3. opgave se at der kommer til at være x^2 på begge sider af lighedstegnet, men at de derfor også vil gå ud med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2015 af PeterValberg

#0

Måske du skulle bruge lidt tid på at sætte dig ind i grundlæggende principper (?)
Jeg foreslår en video-aften med denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.