Kemi

titrerings forståelse

27. november 2015 af onewingedweeman (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Du har 0.2 M NH3 og 0.2 M NH4Cl.

Hvordan vil du blande 2 L puffer med pH=8.9?

ifølge besvarelsen skulle dette gerne give 0,57 L NH3 og 1,43 L NH4+.

men hvordan kom de dertil ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Pufferligningen

pH = pKs + log(n(B)/n(S))

pKs for NH4+ er 9,25, så vi finder

n(B)/n(S) = 108,9 - 9,25 = 0,447

Hvis vi kalder mængden af opløsningen med NH3 for VB, så er mængden af  NH4+-opløsning VS = 2L - VB. Så vi har

0,2*VB / ( 0,2*(2 - VB) )= 0,447  <=>

VB = 0,62 L

og VS bliver så 2L - 0,62L = 1,38 L

Hvis man runder de 0,447 af til 0,4 får man det samme som facit.


Svar #2
28. november 2015 af onewingedweeman (Slettet)


Skriv et svar til: titrerings forståelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.