Kemi

Koncentrationsbestemmelse

28. november 2015 af Kemifjols (Slettet) - Niveau: B-niveau

50,0 mL 0,00820 M MgCl2 blandes med 50,0 mL NAOH-opløsning ved 25 grader. Der udfældes et bundfald. Bundfaldet frafiltrereres og den aktuelle koncentration af Mg 2+ i filtratet bestemmes til at være 0,00178 M.

Spørgsmål:

1. Beregn den aktuelle koncentration af OH- i filtratet

2. Beregn massen af de udfældede bundfald


Svar #1
28. november 2015 af Kemifjols (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2015 af mathon

Opløselighedsproduktet:
                                            \left [ Mg^{2+} \right ]\cdot \left [ OH^{-} \right ]^2=K_{sb}=5\cdot 10^{-12}\; M^3

                                            \left [ OH^{-} \right ]=\left ( \frac{5\cdot 10^{-12}\; M^3}{\left [ Mg^{2+} \right ]}\right )^{\frac{1}{2}}
                                       


Svar #3
29. november 2015 af Kemifjols (Slettet)

Hvordan finder jeg så massen af det udfældet bundfald?

Skal jeg først finde stofmængden? Og derefter m ved n*M


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2015 af mathon

                       n(Mg^{2+})_{total}=(0{,}050\; L)\cdot \left (0{,}00820\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}000410\; mol

                       n(Mg^{2+})_{opl\o st}=(0{,}100\; L)\cdot \left (0{,}00178\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}000178\; mol

                       n(Mg^{2+})_{i\; bundfald}=\left (0{,}000410-0{,}000178 \right )\; mol=0{,}000232\; mol
dvs
                       \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! m(Mg(OH)_2)_{i\; bundfald}=\left (0{,}000232\; mol \right )\cdot (58{,}3197\; \tfrac{g}{mol})=0{,}01353\; g=13{,}53\; mg


Skriv et svar til: Koncentrationsbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.