Kemi

Hvad er pH efter tilsætning af 50 ml 0,15 M NaOH

28. november 2015 af kkemiin (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

50 ml opløsning af 0,15 M myresyre titreres med 0,15 M NaOH pK a for myresyre er 3,75. Hvad er pH efter tilsætning af 50 ml 0,15 M NaOH ?

svaret skal være 8,31  men jeg får det til 3.75 , nogen der kan hjælpe? 


Svar #1
28. november 2015 af kkemiin (Slettet)

har også problemer med dette spørgsmål : 

Hvor meget sølviodid kan opløses i 100 mL H2O? Opløselighedsproduktet af AgI er 8,3×10­17

svaret skal være 2,14×10 ­7 g 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2015 af onewingedweeman (Slettet)

i forhold til spørgsmålet om myresyre og NaOH, så har jeg fået et svar på samme spørgsmål ved dette link: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1644510#1644696


Svar #3
28. november 2015 af kkemiin (Slettet)

men der står 

Ved 25°C:

50 ml opløsning af 0,15 M myresyre tilsat 50 mL 0,15 M NaOH  er
100 mL 0,0075 mol HCOONa dvs
100 mL 0,075 M HCOO-

                [pH=7+1/2( pK_s+log(c_b) )]

                [pH=7+1/2( 3.75+ log(0.075) )= 8.31

MEN MEN hvordan får han 0.075 jeg får 0.0075. 

50 ml --> 0.05*0.15 = det giver 0.0075. også giver svaret 7.81.... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2015 af onewingedweeman (Slettet)

det har jeg ikke fået svar på endnu.


Skriv et svar til: Hvad er pH efter tilsætning af 50 ml 0,15 M NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.