Matematik

Ligning for den rette linje - HJÆLP!

28. november 2015 af Vovse112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg håber at der er en der kan hjælpe mig hurtigt!!

Jeg skal finde ligningen for den rette linje, som går gennem punkterne P (2,5) og Q (4,11)

Hvordan gør jeg?? Har prøvet i en halv time nu, og jeg kom frem til ligningen y = 3x + 4, men jeg ved at den er forkert... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2015 af SådanDa

Du har at din rette linje har forskriften y=ax+b, og at den går i gennem (2,5) og (4,11), så der skal gælde at:

5=a·2+b og 11=a·4+b, dette er to ligninger med to ubekendte, der er mange måder at løse sådan nogle på, f.eks. 5=a·2+b <=> 5-a·2=b dette indsættes i den anden 11=a·4+b => 11=a·4+(5-a·2) <=> 6=a·2 <=> 3=a hvilket indsættes i en af de oprindelige: 5=3·2+b <=> -1=b så derfor er y=3x-1 svaret!


Svar #2
28. november 2015 af Vovse112 (Slettet)

1000 tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2015 af PeterValberg

Se video nr. 4, 6 på denne [ VIDEO-LISTE ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2015 af mathon

Det karakterisriske ved en skrå, ret linje 
er:
           \frac{\Delta y}{\Delta x}   er konstant
hvoraf når P(x,y) er et variabelt punkt på linjen
forskelligt fra de to faste punkter:

          \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=a

          \frac{y-5}{x-2}=\frac{11-5}{4-2}=3

          y-5=3(x-2)=3x-6

          y=3x-1


Svar #5
02. december 2015 af Vovse112 (Slettet)

mange tak!


Skriv et svar til: Ligning for den rette linje - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.