Kemi

ph beregning

28. november 2015 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: C-niveau

9.    Udfyld de tomme felter i tabellen. lav regneeksempel på hver beregning nedenfor (det er vigtigt at tjekke at I får tastet tallene med potenser korrekt ind på jeres lommeregner!):

[H3O+] i mol/L    [OH-] i mol/L    pH    Sur, neutral eller basisk
                                               10,0    
                           1,0*10-8        
2,0*10-7            
                           1,0*10-7        
                                                2,0

er der nogen der kan hjælp mig med en af opgaverne...

regne opskrift tusind tak    


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2015 af mathon

    \begin{array} {c|c|c|c} \left [ H_3O^+ \right ]&\left [ OH^- \right ]&pH&opl\o sningsbetegnelse\\ \hline 10^{-10}\; M&10^{-4}\; M&\mathbf{\color{Red} 10}&basisk\\ \hline \tfrac{10^{-14}\; M^2}{10^{-8}\; M}=10^{-6}\; M&\mathbf{\color{Red} 1{,0}\cdot 10^{-8}\; M}&-\log(10^{-6})=6&sur\\ \hline \mathbf{\color{Red} 2{,}0\cdot 10^{-7}\; M}&\tfrac{10^{-14}\; M^2}{2{,}0\cdot 10^{-7}\; M}=5{,}0\cdot 10^{-8}\; M&-\log(2{,}0\cdot 10^{-7})=6{,7}&svagt\; sur\\ \hline \tfrac{10^{-14}\; M^2}{ 10^{-7}\; M}=10^{-7}\; M&\mathbf{\color{Red} 1{,}0\cdot 10^{-7}\; M}&7&neutral\\ \hline 10^{-2}\; M&\tfrac{10^{-14}\; M^2}{10^{-2}\;M }=10^{-12}\; M&\mathbf{\color{Red} 2{,}0}&sur \end{array}         


Svar #2
28. november 2015 af Anonyminized (Slettet)

hvor kommer MFRA???????

hvordan blev det 1014 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2015 af mathon

Ved 25°C:

       vands ionprodukt:
                                        \left [ H_3O^+ \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]=K_{v}=1{,}0\cdot 10^{-14}\; M^2
            


Svar #4
28. november 2015 af Anonyminized (Slettet)

hvorfor,  Hvad er talværdien i rent vand ved 25 grader?  


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2015 af mathon

#4
         Genlæs #3.


Skriv et svar til: ph beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.