Matematik

Hjælp mig med at løse en ligning

28. november 2015 af JeppeNielsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har gang i differentialregning, hvor jeg mangler hjælp til en lille del (uden hjælpemidler).

Jeg vil finde førstekoordinaten til det sted, hvor to tangenter har samme hældningskoefficient. Derfor lyder det:

x^2-4*x+8 = 4

Det skal gerne end ud med at give 2 (ved jeg, fordi jeg har brugt hjælpemidler).

Men jeg ved ikke, hvordan jeg skal gøre uden hjælpemidler. 

Først skal jeg minusse med 8 på begge sider,

x^2-4*x = -4

men hvad så efter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2015 af PeterValberg

x- 4x + 8 = 4       (subtrahér 4 på begge sider)
x2 - 4x +4 = 0

løs andengradsligningen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

x2 - 4x + 8 = 4

Træk 4 fra på begge sider

x2 - 4x + 4 = 0

Diskriminanten er så

D = (-4)2 - 4*1*4 = 0

Der er så én løsning givet ved

x = -(-4)/(2*1) = 2


Skriv et svar til: Hjælp mig med at løse en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.