Fysik

Magnetisk felter opgave

29. november 2015 af MichellaSørensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Sidder og skal aflevere en opgave i aften, men sidder fast ved denne her, da emnet ligger noget langt væk. Håber nogle vil hjælpe

I en mirkobølge ovn bringer en såkaldt magnetron elektroner til at bevæge sig i cirkelbaner med en omløbsfrekvens på 2450 MHz. Når elektronerne afbøjes i magnetronens homogene magnetfelt , udsendes der elektromagnetisk stråling med en frekvens på 2450 MHz (Mikrobølger). Elektromagnetisk stråling med denne frekvens absorberes af vand og fedt molekyler og varmer dermed maden op. 

a) Beregn vinkelhastigheden for en elektrons cirkelbevægelse i magnetronen.

Man kan vise at der gælder følgende sammenhæng mellem den magnetiske fluxtæthed B, elektronens ladning q og masse m  samtvinkelhastigheden w: q*B=M*w

b) Hvilken magnetisk fluxtæthed B er nødvendi for at holde elektronerne i denne bane.

c) Hvis elektronernes hastighed vinkelret ind på magnetfeltlinjerne er 3,0*10^6 m/s hvad er så radius i denne bane? 

d) Vis hvorfor der findes følgende sammenhæng q*B=M*w, ve at tage udgangspunkt i newtons love


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2015 af mathon

a)
        \omega =2\pi \cdot f


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2015 af mathon

b)
        B=\frac{m\cdot \omega }{|q|}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2015 af mathon

c)
        r=\frac{m\cdot v}{B\cdot |q|}


Svar #4
29. november 2015 af MichellaSørensen (Slettet)

Tak skal du have! Kan du hjælpe med d) også? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2015 af mathon

d)
       Lorentz-kraften i et \overrightarrow{B}-felt

                                                              |q|\cdot v\cdot B_\perp=m\cdot \omega ^2\cdot r       hvor   \omega r=v

                                                              |q|\cdot B_\perp=m\cdot \omega


Skriv et svar til: Magnetisk felter opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.