Matematik

Matematik hjælp!

29. november 2015 af Amalie8577 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der vil hjælpe med følgende?? Aner ikke hvordan jeg skal gribe det an

(vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2015 af LilanKahn (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1640588


Svar #2
29. november 2015 af Amalie8577 (Slettet)

#1

Men vi har med en eksponentiel udvkling at gøre og ikke en lineær funktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2015 af LilanKahn (Slettet)

ups.

f(x)=b*a^x

a=\sqrt[x2-x1]{y2/y1}


Svar #4
29. november 2015 af Amalie8577 (Slettet)

Hvad med halveringskonstanten?? 

Fik a til at blive (-4)^1/5


Svar #5
29. november 2015 af Amalie8577 (Slettet)

?


Svar #6
29. november 2015 af Amalie8577 (Slettet)

Ingen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2015 af mathon

             a=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

             a=\left (\frac{4}{8} \right )^{\frac{1}{5-0}}

             a=\left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{5}}=0{,}870551


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2015 af PeterValberg

#0 Se eventuelt video nr. 3 og 5  på denne [ VIDEO-LISTE ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
29. november 2015 af Amalie8577 (Slettet)

Forstår stadig ikke hvordan man beregner halveringskonstanten...


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. november 2015 af mathon

Halveringskonstanten er den konstante forøgelse af x-værdien, der giver en halvering af f(x):

                            f(x+X_{\frac{1}{2}})=\frac{1}{2}\cdot f(x)

heraf har du:
                            b\cdot a^{x+X_\frac{1}{2}}=\frac{1}{2}f(x)

                            b\cdot a^{x}\cdot a^{X_\frac{1}{2}}=\frac{1}{2}f(x)

                            f(x)\cdot a^{X_\frac{1}{2}}=\frac{1}{2}f(x)

                            a^{X_\frac{1}{2}}=\frac{1}{2}     som du selv logaritmerer…


Skriv et svar til: Matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.