Fysik

Fysik hydrodynamik

29. november 2015 af terham (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg har prøvet at løst denne opgave, men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gøre, jeg tror det har noget med hydrodynamik og bernoullis ligning.

nogen der gider at hjælpe?

Vedhæftet fil: fysik.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Bernoulli:

p1 + ½ρv12 + ρgh1 = p2 + ½ρv22 + ρgh2

Du skal altså isolere og udregne p2.

h1 kan du sætte til 0, og så bliver h2 = 8m

p1 skal indsættes i Pa. p2 får du også ud i Pa.

Hastighederne kan beregnes som

V = A1v1 = A2v2

som giver

v1 = 200/602 m3/s / (π*(0,100m)2) =

v2 = 200/602 m3/s / (π*(0,025m)2) =

6.2

Bernoulli igen:

p1 + ½ρv12 + ρgh1 = p3 + ½ρv32 + ρgh3

Isolér og udregn v3. Find så diameteren som

V = A3v3 <=>

V = π/4 * d32 * v3  <=>

d3 = √( 4V/(π*v3) )

V skal være i m3/s, så V = 200/602 m3/s


Skriv et svar til: Fysik hydrodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.