Matematik

En funktion er givet ved f(x)=x^3-2x^2-11x+12

29. november 2015 af mitnavnergert (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har brug for lidt hjælp til denne opgave...


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2015 af SådanDa

Kan du præcisere hvad du har svært ved? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2015 af StoreNord

a)

Du kan starte med at gætte på at x=1 er den ene rod. Og så udføre polynomiers division:

                                  (x³ - 2x² - 11x + 12):(x-1)= ...

b)

Så differentierer du funktionen, og undersøger, hvor f'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2015 af SuneChr

# 2  b)
De to tangeringspunkter A og B fås ved at løse  f '(x) = 9


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2015 af PeterValberg

a)

f(x) = x3 - 2x2 - 11x + 12 = (x - 4)·(x - 1)·(x + 3)

brug nulreglen til at ligningen f(x) = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
30. november 2015 af mitnavnergert (Slettet)

Kunne i evt uddybe lidt mere


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2015 af PeterValberg

Det er en opgave, hvor du gerne må benytte CAS-værktøj (er jeg ret sikker på).

a) Benyt en "solve" kommando til at bestemme rødderne/nulpunkterne for f
      solve(x^3-2x^2-11x+12=0,x)      (TI-nspire CAS)

b) I dette spørgsmål skal du bestemme ved hvilke værdier for x, at grafen for
    f har en tangent med hældningskoefficienten 9. Da diffentialkvotienten f'(x0) er
    defineret som hældningskoefficienten for en tangent til grafen for f i punktet (x0,f(x0))
    skal du (som SuneChr skriver i #3) løse ligningen f'(x)=9.
    Først skal du dog lige bestemme f' :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: En funktion er givet ved f(x)=x^3-2x^2-11x+12

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.