Matematik

Hjælp

30. november 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle, som kan hjælpe med denne opgave. I delopgave a tror jeg at modellen bliver: N'(t)=0,022·N(t). 

Men ved ikke hvordan jeg skal gå videre.

Skærmbillede 2015-11-30 kl. 08.24.42.png


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2015 af PeterValberg

a) Du har ret i, at differentialligningen er N'(t)=0,022·N(t)
    Du har oplysningen, at N(162) = 3800, hvilket indsættes i diff.ligningen:

   N'(162) = 0,022·3800 = .....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Det er mere delophgave b jeg har problemer med.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2015 af PeterValberg

Du ved stadigvæk, at der til tiden t = 162 er 3800 smittede (N),
hvilket indsættes i den givne differentialligning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
30. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Hov, i delopgave a har jeg sagt:  N'(t)=0,022·N(t). Jeg finder frem til N(t) ved at sige:
N(t)=c·e0,022·t. c finder jeg vha. (162,3800), c bliver da 107,64.

N(t) bliver da:

N(t)=107,64·e0,022·t

Modellen for væksthastigheden kan nu skrives som:

N'(t)=0,022·107,64·e0,022·t

Ved t=162 bliver væksthastigheden:

N'(162)=0,022·107,64·e0,022·162 = 83,6

Er det forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. november 2015 af PeterValberg

#4 der er ingen grund til at bestemme N(t) i spg. a
    du kan indsætte N = 3800 direkte i diff.ligningen
    se #1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
30. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Er det så forkert det jeg har lavet?


Svar #7
30. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Hvad mener de med sammenligningen i delopgave b?


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. november 2015 af PeterValberg

#6 Nej, sådan set ikke, du finder jo også frem til det rigtige resultat :-)
     Du har bare brugt tid på at bestemme N, hvilket i dette tilfælde ikke er nødvendigt.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. november 2015 af PeterValberg

#7 De to differentialligninger giver ikke den samme væksthastighed,
     det er sikkert det, du skal kommentere på.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
30. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Er N(t) i første model den samme som N(t) i anden model?


Brugbart svar (1)

Svar #11
30. november 2015 af PeterValberg

Det er to forskellige modeller for den samme situation (fremgår af teksten)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
30. november 2015 af lokpæø (Slettet)

så N(t) er også 3800 her?


Brugbart svar (1)

Svar #13
30. november 2015 af PeterValberg

#12 Ja, det er jo den samme situation, de to modeller skal bruges på :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #14
30. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.