Matematik

Eksponentielle vækstmodeller

30. november 2015 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er forskellem mellem disse to eksponentielle vækstmodeller:

y'=ky og y'=ay+b


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2015 af PeterValberg

mht. y' = ky så er væksthastigheden proportional med y
hvilket fører til eksponentiel vækst, diff.ligningen har den fuldstændige løsning:

y = c·ekx

hvor c er en konstant

mht. y' = ay + b  så afhænger væksthastigheden lineært af y
diff.ligningen har løsningen:

y = c·eax - b/a

Altså forskudt eksponentiel vækst, se video nr. 6 på denne [ VIDEO-LISTE ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. november 2015 af 102938475 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :D 


Skriv et svar til: Eksponentielle vækstmodeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.