Fysik

Isoler T i formlen for lydens hastighed

30. november 2015 af smileymandk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Folkens.

Jeg sidder her med en opgave som jeg er ved at rive hårene ud af hovedet med.

Jeg har en formel der hedder v=20*KvRod(t+273)

Jeg skal have isoleret t i den her ligning, men det med at isolere giver ingen mening i mit hoved, så jeg håber lidt, at jeg kan få lidt hjælp herinde :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

v = 20 * √( t + 273)  <=>

v/20 = √( t + 273 )  <=>

(v/20)2 = t + 273  <=>

t = (v/20)2 + 273  <=>

t = v2/400 + 273


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2015 af mathon

             v=\left (20\; \frac{m}{s\cdot K^{\frac{1}{2}}} \right )\cdot \sqrt{T}

             v^2=\left (400\; \frac{m^2}{s^2\cdot K} \right )\cdot T

             T=\frac{v^2}{400}\frac{s^2\cdot K}{m^2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

t: Temperaturen i oC

T: Temperaturen i K


Skriv et svar til: Isoler T i formlen for lydens hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.