Matematik

Sinus relationen

30. november 2015 af kissermisse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey hvordan finder jeg 2 forskellige sider B af den samme trekant har disse tal ved hjælp af sinus relationen.

C1=45.80 A=35 side c=15 og side a =12 

C2=134.20 side c=15 og side a =12 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2015 af mathon

                             \sin(C_{spids})=15\cdot \frac{\sin(35^{\circ})}{12}

                             C_{spids}=\sin^{-1}\left (15\cdot \frac{\sin(35^{\circ})}{12} \right )

                             B_1=180^{\circ}-35^{\circ}-C_{spids}

                             C_{stump}=\left (180^{\circ}-C_{spids} \right )

                             B_1=180^{\circ}-35^{\circ}-C_{stump}

         b_1=15\cdot \cos(35^{\circ})+12\cdot \cos(C_{spids})

         b_2=15\cdot \cos(35^{\circ})-12\cdot \cos(C_{spids})


Skriv et svar til: Sinus relationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.