Matematik

Annuitetslån

30. november 2015 af aslan10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har brug for hjælp med en matematik opgave angående annuitetslån. :D 

Jeg kunne virkelig godt bruge noget hjælp!

Tak på forhånd 

Vedhæftet fil: Annuitetslån opgaver.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2015 af mathon

Opgave 1

a)
    Gæld efter 5 betalingsfrie år
                                                    100.000\cdot 1{,}08^5=146.932{,}81

b)
    Ydelse ved tilbb. over 30 år:
                                                    y=\frac{146.932{,}81\cdot 0{,}08}{1-1{,}08^{-30}}

c)
    Ydelse ved tilbb. over 25 år:
                                                    y=\frac{146.932{,}81\cdot 0{,}08}{1-1{,}08^{-25}}


Svar #2
30. november 2015 af aslan10 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! 

Jeg har prøvet at lave Opgave 2, så jeg vil lige spørge om der er nogle som vil prøve at tjekke om den er blevet lavet rigtigt. 

Jeg kunne virkelig også bruge hjælp med Opgave 3 da det er den jeg har mest bøvl med :D 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2015 af mathon

Opgave 3
                     y=\frac{2.000.000\cdot 0{,}06}{1-1{,}06^{-30}}=145.297{,}82

          restgæld efter 10 års tilbagebetaling:

                     G_{rest}=2.000.000\cdot 1{,}06^{10}-145.297{,}82\cdot \frac{1{,}06^{10}-1}{0{,}06}=1.666.554{,}58
efter omlægningen er restgælden forhøjet med 10.000 kr.

                     G_{ny}=1.6\mathbf{\color{Red} 7}6.554{,}58

                     y_{ny}=\frac{1.676.554{,}58\cdot 0{,}04}{1-1{,}04^{-20}}

                     y_{ny}=\frac{1.676.554{,}58\cdot 0{,}04}{1-1{,}04^{-20}}=123.363{,}82

                      


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2015 af mathon

Opgave 2
                     samlet betaling = 10\cdot årsrente + 20\cdotydelse

                                                  10\cdot\left ( 1{,}5\cdot 10^6 \right )+20\cdot \frac{ 1{,}5\cdot 10^6 \cdot 0{,}05}{1-1{,}05^{-20}}

                    


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2015 af mathon

korrektion:
                              10\cdot\left ( 1{,}5\cdot 10^6 \right )\cdot 0{,}05+20\cdot \frac{ 1{,}5\cdot 10^6 \cdot 0{,}05}{1-1{,}05^{-20}}


Skriv et svar til: Annuitetslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.