Matematik

Bestem sidelængden s

30. november 2015 af SpY2134 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug hjælp til en anden matematik opgave.

Jeg har vedhæftet opgaven.

Håber nogen kan hjælpe

Vedhæftet fil: Billede uden titel.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2015 af StoreNord

12-kanten består af tolv trekanter.

Hver trekant er ligebenet, og har et areal på 25/12 og en topvinkel på 360/12.

Een trekants areal kan også beregnes som ½*a*b*sin30      (abbesin-formelen)

, hvor b=a

Du har altså         \frac{1}{2}\cdot a \cdot a \cdot sin30=\frac{25}{12}            

Når du så kender a og alle trekantens vinkler, skulle du nok kunne finde resten med sinusrelationerne.


Skriv et svar til: Bestem sidelængden s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.