Matematik

base

01. december 2015 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg i gang med at øve baser i femtalsystemet. Jeg laver en opgave med divison hvor der er tale om 5-talsystemet:

3v : 432V indtil videre har jeg udregnet den således:
 

3v : 432V = 12 (og kan ikke komme videre derfra) min metode:

jeg siger hvor meget kan 3 gå op i 4 = 1 derefter ganges 1*3=3 indsætter 3 så nedenunder 432:       

        432
    -   3           
_______           og da 13 er 8 i base 5 siger jeg hvor meget 3 kan gå op i 8, det kan den to gange. derefter 2*3
       1 32                                            

derefter 2*3 ? 6 pg 6 er 11 i base 5, dvs. 132
                                                                   11
                                                        -   ______
                                                                  2 2

kan ikke komme videre herfra :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2015 af mathon

                       432 : 3 = 124
                       3
                       13
                       11
                         22
                         22
                           0


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2015 af mathon

multiplikationstabel:

                                       \begin{array} {c|c|c|c|c|c} \mathbf{\color{Red} \bullet}&0&1&2&3&4\\ \hline 0&0&0&0&0&0\\ \hline 1&0&1&2&3&4\\ \hline 2&0&2&4&11&13\\ \hline 3&0&3&11&14&22\\ \hline 4&0&4&13&22&31 \end{array}

 additionstabel:

                                       \begin{array} {c|c|c|c|c|c} \mathbf{\color{Red} +}& 0&1&2&3&4\\ \hline 0&0&1&2&3&4\\ \hline 1&1&2&3&4&10\\ \hline 2&2&3&4&10&11\\ \hline 3&3&4&10&11&12\\ \hline 4&4&10&11&12&13 \end{array}


Svar #3
04. december 2015 af Aleynaa

Har man en tabel for division egentlig ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2015 af mathon

Det har man ikke brug for.


Skriv et svar til: base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.