Matematik

Opstil differential ligning

01. december 2015 af ChenYing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej skal aflevere denne aflevring, men sidder fast i følgende opgave. Håber nogle kan hjælp 


Svar #1
01. december 2015 af ChenYing (Slettet)

Det er opgivet, at den skal være logistisk


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2015 af peter lind


Svar #3
01. december 2015 af ChenYing (Slettet)

Kan det passe at diff.lign kommer til at hedde y'=-29*t(418-t) ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2015 af mathon

formen skal være

                                    \frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=a\cdot N\cdot (M-N)\; \; \; \; \; M er konstant.              


Svar #5
01. december 2015 af ChenYing (Slettet)

Så \frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=-29*N(418-N) ? , er ikke sikker på hvordan a værdien findes


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2015 af peter lind

Du er nød til at løse differentialligningen for at finde de to konstanter a og M. Dertil skal du bruge de oplysninger, der er givet lige over spørgsmål a)


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2015 af SuneChr

Med betegnelserne i # 4, og i henhold til opgaveteksten, må man vel* få:
N (1)  =  M - 1    ∧    [ N ''(t0)  =  0    ∧   N '(t0)  =  29 ]
hvor t0 er tiden, for hvilken hastigheden N '(t) er størst.
_______________
* vel, da jeg ikke er helt sikker.  N '(t0)  =  M - 29  ? 


Skriv et svar til: Opstil differential ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.