Matematik

Simpel sandsynlighedsregning...

01. december 2015 af Gandhara (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløj,

Kan nogen give et lille hint til hvordan den vedhæftede opgave skal løses? Jeg har en idé om at man skal bruge binomialfordeling, men jeg kan ikke rigtig komme frem til en brugbar løsning

Vedhæftet fil: zasshu.jpg

Svar #1
01. december 2015 af Gandhara (Slettet)

Her er det jeg har lavet indtil videre:

Er det måske bare fordi jeg skal regne med flere decimaler?

Vedhæftet fil:yooh.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2015 af SådanDa

Hvad er problemet med dit resultat, det ser umiddelbart rigtig nok ud? :)


Svar #3
01. december 2015 af Gandhara (Slettet)

Jeg synes bare ikke at jeg forstår mit eget resultat.

Er det 0 eller 1 antal 6'ere der er det meste sandsynlige?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2015 af SådanDa

0 og 1 er lige sandsynlige, hvis du kigger på dine udregninger kan du se at P(X=0)=(5/6)5 og lige sådan med P(X=1), men det gør vel ikke noget at de to udfald "deler" førsterpladsen? :)


Svar #5
01. december 2015 af Gandhara (Slettet)

Jeg vil nu mene at der er stor forskel mellem at få 1 6'er, og slet ingen 6'ere. Men hvis det er det der er facit, så må det vel være det :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2015 af SådanDa

Ja, der er stor forskel på at slå 0 eller 1 sekser, men derfor kan det jo godt være lige sandsynligt ;)


Svar #7
01. december 2015 af Gandhara (Slettet)

Det må jeg bare accepterer.

Jeg siger tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. december 2015 af SuneChr

Hvis du kender terningespillet YATZY, er det samme problemstilling.
Her kastes fem terninger på én gang.
Det er lige sandsynligt, i ét slag,
at alle terninger er ikke-seksere
og
at netop én af terningerne er sekser.
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. december 2015 af SådanDa

Og meget lille sandsynlighed for at alle 5 er seksere! :)


Skriv et svar til: Simpel sandsynlighedsregning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.