Matematik

Hjælp til matematik angående halverings tid

01. december 2015 af ande625b (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et bestemt radioaktivt stof har en halvringstid på 30.17 år.I en model kan mængden af tilbagevarende stof som funktion af tiden tiden beskrives ved N(t)=17.5*a^(t) 

Bestem konstanten a for det pågældende stof. den har jeg fået til 0.977287

mit probelm er derimod dette 

Hvor mange år tager det ifølge modellen af tilbageværende stof er nede på 10gram ?  

og 

Hvor stor en procentdel af den oprindelige mængde stof er tilbage efter 50 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2015 af peter lind

Løs ligningen N(t) = 10

Beregn 100*(N(0)-N(50))/N(50)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2015 af SuneChr

a er korrekt.
Løs      10 = 17,5·at       CAS eller tag logaritmen på begge sider.
Nuværende      N (0)
Efter 50 år        N (50)       svarende til   100%·N (50) / N (0)     Her kan forkortes.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2015 af pure07

Stadig brug for hjælp?


Skriv et svar til: Hjælp til matematik angående halverings tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.