Matematik

Beregning af effekt af stearin

01. december 2015 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej
Jeg er lidt i tvivl om hvordan man beregner effekten af 1 g stearin? Hvilken Formel skal jeg bruge? Det står nederst i opgave 16 i det vedhæftede billede. Det vil betyde meget :-)
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2015 af peter lind

Lav lineær regressionsanalyse på de data. Af resultatet kan du finde hvor meget glycerin, der for brændes i minuttet og dermed hvor meget energi, der bliver frigjort hvert minut


Svar #3
01. december 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Altså er det min hældningkoefficient i min graf? (Har lavet regressionsanalyse)

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2015 af peter lind

ja


Svar #5
01. december 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Hvordan beregner jeg så effekten helt konkret?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2015 af peter lind

Effekten er jo energi/tid så sådan set er det svaret. Du skal muligvis omregne det til Jole/sekund = Watt, hvilket er enheden i SI


Svar #7
01. december 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Så 37 kJ skal jeg omregne til joule/sekund?

Svar #8
01. december 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Og er det tid i sekunder?

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. december 2015 af peter lind

Nej. Du skal omregne den hældningskoefficient, du har fundet og som er i kJ/min til Joule/sekund


Svar #10
02. december 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Min hældningskofficient er 0,1076 kJ/min - derefter omregnes det til J/s = 107,6

P = 107,6/60 s = 1,7 W

Kan det passe?

Svar #11
02. december 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Er du sikker på, at det ikke er de 37kJ man skal bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. december 2015 af peter lind

#10 Jeg får det til ca 1,79 W som afrundet til to betydende cifre giver 1,8 W

#11 Ja Der spørges jo om stearinlysets effekt, og det er da ikke det samme som hvor meget energi 1 gram stearin indeholder


Svar #13
02. december 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Så dvs, at det er det rigtige svar?

Svar #14
02. december 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Altså 1,8 W pr. Tid?

Brugbart svar (0)

Svar #15
02. december 2015 af peter lind

Det rigtige svar er 1,8 W med den givne nøjagtighed . Der skal ikke stå pr. tid


Svar #16
02. december 2015 af jensenshjælp (Slettet)

Okay tusinde tak for hjælpen! Har du mulighed for at hjælpe i mit andet opslag navnet "væsket"? (Som du har kommenteret)

Skriv et svar til: Beregning af effekt af stearin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.