Eksamensforberedelse

Inflation

10. december 2015 af musenhelle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er igang med at skrive SRP og er igang med en makroøkonomisk landanalyse af Syrien. Jeg er nu nået til at analysere på inflationen, men i følge trading economics har Syrien en nuværende inflation på hele 39 procent. Er der nogen der har et bud på hvordan og hvorfor den er så høj? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2015 af Stats

Der findes jo forskellige inflationer. Det kunne måske være en efterspørgselsinflation.

Du har "næsten" ubegrænset mængde kalvekød. Du kan derfor sætte prisen til 20 kr.

NU, har du ikke så meget kalvekød og det er besværligt at få mere. Du har kun 20 stk kalvekød tilbage for resten af ugen. Der kommer i hvert fald 100 mennesker der gerne vil have kødet. Derfor køre du efter, højeste bydende for kødet.

Det kan også have noget at gøre med omkostningerne til at lave diverse produkter er steget. Altså en omkostningsinflation. Hvis olie er steget meget, da bliver mad dyrer at producere.

Man kan sige, at umiddelbart så vil omkostningsinflationen berøre et større område end efterspørgselsinflationen.

Inflationer

Det er (næsten) altid i udbuds- og efterspørgselsforholdene der er sket en prisændring der medføre inflationen. Det er her, at Danmark fører aktiv finans- og pengepolitik for at hindre for stor inflation. Man skal altid sørge for, at tage BNP i faste priser, da den giver en bedre indikation på inflationen end hvis det er i løbende priser. I faste priser, da har man trukket prisudviklingen fra, så man kan se, hvor meget produktionen reelt har udviklet sig.

Inflation igen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Inflation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.