Eksamensforberedelse

Monopol profitmaksimering

04. januar 2016 af Jakob9 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg sidder fast med denne opgave:

Antag at ejer af monopol som sælger biludstyr. Pris-afsætningsfunktion hedder: P=10-1/1000Q samtidig med at virksomheden producere med marginale omkostninger som kan bestemmes ved funktionen P=2.5+1/2000Q

Bestem pris P og mængde Q

(har prøvet sætte de to ligninger = med hinanden men får Q til 5000)

Jeg ved at facit er P=7 og Q=3000 

men kan ikke finde frem til fremgangsmåden?


Skriv et svar til: Monopol profitmaksimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.